Behandlingen

Meditativ og genopbyggende

Selve behandlingen varer 50-60 minutter og er afslappende, afstressende og beroligende for dit system. Første besøg indledes altid med en kort samtale om, hvorfor du kommer og dine forventninger til behandlingen. Herefter ligger du på en briks på ryggen med et tæppe over dig, og jeg inviterer din krop til at slappe af ved hjælp af blide tryk, strøg, greb og teknikker forskellige steder på kroppen, især ved anklerne, korsbenet og halebenet, hofterne, langs rygsøjlen og nakken og på kraniet og ansigtet.

Ro og afspænding

Under behandlingen breder sig en sjælden ro i kroppen, og der bliver langsomt længere imellem tankerne. De fleste synker ned i en dyb, nærmest meditativ tilstand. Den tilstand af afslappethed, som man kommer i under behandlingen, har en genopbyggende og styrkende effekt på immunforsvaret, hormonsystemet, kredsløbet og på symptomer som stress, angst, spændinger og smerter. Både krop og sind afspændes og styrkes, og man kan føle sig genfødt, let og stærk efter en behandling.

Under behandlingen kan man have mange forskellige slags oplevelser. Nogle gange føles det, som om det arbejder overalt (i benene, armene, maven, ansigtet osv.), når spændinger bliver løsnet. Andre gange er det, som om alt er stille, og man kan være i en følelse af at flyde på et vuggende hav eller svæve et sted ude i rummet.

Man kan opleve gamle minder poppe op i bevidstheden i form af billeder, mens kroppen slapper af, og man kan få mange forskellige kropslige fornemmelser undervejs – f.eks. opspænding/afspænding, små forskydninger og justeringer, varme/kulde, følelsen af udvidelse og mere rum, m.m.

Nogle falder i dyb søvn under behandlingen og vågner først til sidst. Andre er helt til stede fra start til slut. Og nogle oplever en blanding af de to. Det ene er ikke bedre end det andet; kroppen gør simpelthen det, den har brug for at rette op på ubalancer.

I dagene efter

Det er meget forskelligt, hvordan dagene efter en behandling opleves. En behandling arbejder videre i kroppen og systemet i et godt stykke tid, efter den reelle behandlingstid er færdig. Man vil mest kunne mærke det i den første lille uges tid efter.

Nogle gange kan man føle sig træt, fordi kroppen bruger en masse energi på at selvregulere, og kroppen begynder at slippe sine problemer og arbejder med at rense ud. Man kan føle sig meget afslappet og føle, at man har fået en helt særlig ro i systemet. Andre gange er man fyldt med energi og overskud. De fleste har en fornemmelse af at være mere i balance.

I dagene efter behandlingen kan man eventuelt opleve en forværring af de symptomer, som gav anledning til behandlingen. Og det er helt naturligt, for kroppen renser ud, og det er et skridt på vejen til en generel forbedring.

Drik rigeligt med vand

Da behandlingen ofte sætter gang i en udrensningsproces, er det vigtigt, at man efterfølgende drikker godt med vand, så affaldsstofferne kan blive sendt ud af kroppen via urinen i stedet for at sætte sig som f.eks. hovedpine. Man har muligvis brug for lidt tid til at komme til sig selv umiddelbart efter behandlingen.

Man kan også få forskellige følelsesmæssige reaktioner efter en behandling. I langt de fleste tilfælde er det reaktioner, som man selv kan håndtere ud fra de ressourcer, man har. Det kan opleves meget frigørende og forløsende. Det kan være fint, at man har tid til at hvile og lytte til kroppens behov efter en behandling, frem for at have mange aktiviteter at forholde sig til.

Opløftet og mere til stede

Mange oplever, at de får en bedre kropsfornemmelse generelt, at kroppen er til stede på en anden måde, end man er vant til. Det at få lindret smerten og få ro i hele systemet kan give en følelse af klarhed, frihed og energi.

Antallet af behandlinger, der kræves, varierer efter individuelle behov og tilfælde. Jeg anbefaler generelt 3-6 sessioner tæt på hinanden (med ca. en uges mellemrum mellem behandlingerne) for derefter at revurdere, hvordan det fungerer for dig.