Organterapi

Vores følelsesmæssige og fysiske spændinger lagres i vores indre organer gennem hele livet.

 

Organterapi kan forløse de spændinger og give fornyet energi til din krop og psyke. Det kan også være en afslappende og terapeutisk oplevelse for dig, der lider af stress eller angst.

Ofte tænker vi ikke på, at vores indre organer trænger til opmærksomhed lige som resten af kroppen. Men det gør de, for de har stor betydning for vores generelle velvære, både fysisk og psykisk. Der er mange grunde til, at du med fordel kan overveje at få en behandling med organterapi.

Hvis du har ubalance i et eller flere af dine organer, kan det vise sig på mange forskellige måder, f.eks. ved træthed, hudproblemer, kæbespændinger, angstsymptomer, søvnproblemer, koncentrationsproblemer, humørsvingninger, lænde- og rygsmerter, problemer med fordøjelsen eller blodtrykket eller dårlig blodcirkulation.

Og måske kender du følelsen af at få ondt i maven, når du er ked af det. Det er, fordi der er en tæt sammenhæng mellem vores organer og vores følelser, og begge påvirker hinanden på forskellige måder. Organernes ubalancer kan altså påvirke os både fysisk og følelsesmæssigt, og vores følelser kan have en direkte påvirkning på kroppens organer og fysiologiske funktioner.

Følelsesmæssig påvirkning

For eksempel kan stress og angst øge produktionen af stresshormoner som kortisol og adrenalin, hvilket kan påvirke hjertet, mave-tarmsystemet og immunsystemet. De hormoner kan også påvirke hjernen og følelserne yderligere, hvilket kan føre til en ond cirkel af stress og angst.

Følelsesmæssig stress kan f.eks. påvirke bugspytkirtlen og fordøjelsessystemet som helhed, fordi øgning af produktionen af stresshormoner som kortisol kan medføre færre fordøjelsesenzymer i bugspytkirtlen, som kan resultere i bl.a. fordøjelsesproblemer, kvalme, opkastning og mavesmerter.

Når vrede, angst og lignende følelsesmæssige chok sætter sig i organerne, kan det føles som en lidt diffus smerte eller ubehag.

Fysisk påvirkning

På den anden side kan kroppens organer også påvirke vores følelsesmæssige tilstand. For eksempel kan en person med en skjoldbruskkirtellidelse opleve humørsvingninger og depression på grund af en ubalance i hormonproduktionen. Mave-tarmsystemet kan også påvirke vores følelser og humør, fordi den producerer hormoner, der påvirker hjernen, og det kan spille en rolle i vores mentale sundhed.

Mange former for skader, indgreb og kropslige ændringer som graviditet, mavekirurgi, infektion kan påvirke funktionen og mobiliteten af vores organer og bindevæv. Alle operationer i bughulen vil medføre sammenklistringer i bindevævet omkring organerne, og det påvirker organernes mulighed for at bevæge sig frit, som de skal. Derudover kan organernes funktion blive påvirket af f.eks. forkert kost, stress, dårlig kropsholdning, manglende motion, betændelse og medicin.

Organernes sundhed har altså en stor betydning for vores generelle helbred, og det er vigtigt at tage sig af både vores fysiske og mentale sundhed for at opretholde en god helbredstilstand.

Bevægelsesfriheden er vigtig

For at vores organer kan fungere bedst muligt, er det vigtigt, at de kan bevæge sig frit uden at være forhindret af restriktioner i bindevævet og andre strukturer, der omkranser dem. Hvert enkelt organ har sin egen langsomme bevægelsescyklus og har behov for at kunne glide og bevæge sig frit og ubesværet i forhold til de andre organer og det omkringliggende væv. Det enkelte organs bevægelighed kan være blevet forstyrret i sin rytme, bevægelsesmulighed og optimale funktion af din følelsesmæssige eller fysiske tilstand.

Behandling med organterapi

Under behandlingen ligger du fuldt påklædt, og da jeg indimellem arbejder direkte på kroppen, altså på huden, anbefaler jeg, at du har noget bekvemt og afslappet tøj på.

Behandlingen foregår sådan, at jeg med blide, langsomme bevægelser arbejder omkring og på dine organer fra halsen og ned over maven i et system, hvor du for det meste ligger på briksen, men også indimellem sidder op eller er oppe at stå.

Jeg bruger mine hænder til blidt at undersøge tilstanden i din abdomen/bughule, og jeg vil løsne bindevævet forskellige steder omkring og mellem organerne og frigøre spændinger og infiltrationer i det væv, der er relateret til kroppens organer; lunger, hjerte, mavesæk, tyk- og tyndtarm, galdeblære, lever, bugspytkirtel, milt nyrer, blære osv. for at hjælpe dine indre organer til at kunne fungere bedst muligt.

Jeg arbejder langsomt dybere, så spændinger i den dybere del af tarmene og indre organer også behandles. Behandlingen gør ikke ondt, men kan være ret følelsesladet, da spændingerne kan være opstået af følelsesmæssige påvirkninger.

Behandling med organterapi

Organterapi er en nænsom behandling, afspænding og balancering af kroppens indre organer og det bindevæv og muskelvæv, der omgiver dem, og som holder dem på plads inde i kroppen og sikrer den vigtige cirkulation til og fra organerne. 

Blodcirkulationen, iltcirkulationen og lymfesystemet stimuleres, så organerne kan fungere bedre og fjerne toksiner og affaldsstoffer mere effektivt, og regenereringscellerne kan komme ind og reparere de områder, der trænger.

Behandlingen med organterapi er blid og rolig og kan hjælpe med at reducere stress og spændinger i kroppen og sindet og dermed øge følelsen af velvære og ro i hele systemet.